Hvordan laver man kunstige blomster og planter?

 • , ved
 • 3 min læsetid
hoe-worden-kunstbloemen-en-kunstplanten-gemaakt

De bliver stadig mere populære: kunstige blomster og kunstige planter. I hjem og på kontorer såvel som på hospitaler, indkøbscentre eller plejehjem. Meget praktisk til stadig at skabe atmosfære, når man ikke har tid eller folk, der kan tage sig meget af blomsterne og planterne. Men hvor kommer kunstige blomster egentlig fra, og hvordan bliver de lavet?

Oprindelsen af kunstige blomster

Kunstige blomster er blevet lavet i forskellige dele af verden før i tiden. For eksempel fortæller historien, at en kinesisk kejser for over 1.300 år siden fik lavet kunstige blomster til at dekorere sit tempel. De gamle egyptere lavede kunstige blomsterkranse af tynde hornskiver i forskellige farver og nogle gange endda belagt med guld, sølv eller kobber. De gamle romere var meget dygtige til at efterligne blomster i voks. De gjorde det med en enorm perfektion, som selv i dag er næsten uovertruffen.

Italienerne var blandt de første, der begyndte at lave kunstige blomster af silke. De første kunstige blomster var lavet af farvede bånd, der var snoet sammen. Senere blev blomsterne også lavet af fjer, for eksempel af kolibriens farverige fjer.

Hvad er kunstige blomster lavet af?

For meget længe siden blev blomster lavet af horn, voks, silke eller fjer. I dag er kunstige blomster lavet af polyester, papir eller nylon.

En kunstig blomst eller plante anses for at være smuk, når den ser realistisk ud. Om den falske plante ser realistisk ud, afgøres af følgende punkter:

 • - Bladenes form
 • - Det anvendte materiale og farven
 • - Bladenes tæthed

Bladene på alle vores kunstige blomster og falske planter er lavet af kunstsilke. Denne kunstsilke er fremstillet af det naturlige råmateriale cellulose, som udvindes af træmasse. Dette materiale er meget stærkt og let at arbejde med. Et meget velegnet materiale til trofast gengivelse af blade.

Hvordan bliver de kunstige blomster lavet?

Der er flere trin, som altid finder sted uanset materialet:

 • - Forstærkning af polyesterstoffet i gelatine;
 • - Udskæring af kronblade i form fra polyesterstoffet, enten med en saks eller med en maskine, der kan klippe mange ud på én gang;
 • - Årerne på kronbladene trykkes ved hjælp af serigrafi;
 • - Kronbladene får deres naturlige runde form ved hjælp af strygejern i forskellige former.
 • - Arranger kronbladene så naturligt som muligt, så det bliver en blomsterknop;
 • - Det sidste trin er at fastgøre blomsten til en stilk lavet af messing- eller jerntråd. Denne stilk er selvfølgelig også belagt med et farvet materiale for at få blomsten til at se "ægte" ud.

Hvornår kan man bruge kunstige blomster?

Kunstige blomster kan selvfølgelig altid bruges til enhver lejlighed. Især på steder, hvor der ikke er meget dagslys, er kunstige blomster et godt alternativ. Selv grene, hvor der måske ikke går så mange mennesker med grønne fingre, kan lyses op med kunstige blomster. Hvad med venteværelset på et hospital, et plejehjem eller en restaurant? Det giver rummet lidt ekstra atmosfære.

Kunstige blomster er dog til indendørs brug. De er ikke vejrbestandige. Der er altid nogen, der sætter kunstige blomster og planter udenfor, men i løbet af ingen tid er de blevet misfarvede og grimme.

Kunstige blomster er dyre at købe, men du vil have dem ude i løbet af et par måneder. Hvis du normalt køber en buket friske afskårne blomster hver anden uge, som normalt holder en uge, vil du have din buket kunstige blomster ude i løbet af to måneder. Især de kunstige silkeblomster er næsten umulige at skelne fra ægte blomster i dag.

Vores tilbud

Hos Easyplants-kunstplanten.nl har vi et meget bredt udvalg af kunstige blomster og kunstige planter. Lige fra blomstrende kunstige planter til kunstige blomster til at sammensætte en buket. Vi har også kunstige blomster i en krukke, vase eller blomsterkasse.

Vil du købe kunstige blomster?

Hvis du gerne vil lyse dit hjem, kontor eller rum op med kunstige blomster, så tag et kig på vores produktsortiment. Vi tilbyder et meget komplet udvalg af kunstige planter til enhver tænkelig plads eller smag. Easyplants er en af de største online-leverandører af kunstige blomster og planter. Søg, se og bestil, og bliv snart meget glad for dit smukke grønne rum!

Efterlad en kommentar

Efterlad en kommentar